2017. június 14., szerda

Anne Frank kiállítás nyílt az Izraeli Kulturális Intézetben





Dr. Vered Glickman
Június 12-én, Anne Frank születésnapján nyílt kiállítás. "Olvass és írj Anne Frankkal" címmel az Izraeli Kulturális Intézetben.  A kiállítást, Dr. Vered Glickman az IKI igazgatója és Ohad Nakash Kaynar nagykövet-helyettes nyitotta meg. Mindketten kiemelték beszédükben az emlékezés fontosságát, illetve a kiállítás egyediségét, amellyel a szervezők, az Anne Frank Ház elkötelezett dolgozói a  mai kor gyermekeit az olvasás és írás szeretetére igyekeznek ösztönözni.


Ohad Nakash Kaynar
















Anne ezen a napon töltötte volna be 88. évét és pont 75 évvel ezelőtt kapta édesapjától azt a füzetet, amelybe naplója első fejezeteit írta. 

Az amszterdami Anne Frank Ház ismeretterjesztő kiállítása, amelyhez interaktív munkafüzetek is kapcsolódnak elsősorban a 9–15 év közötti iskolásoknak készült. Az alkotók célja, hogy az író kamaszlány, Anne Frank lelkesítő példája közelebb vigye a gyerekeket az olvasás és az írás szeretetéhez. Miközben felidéződnek Anne Frank lebilincselő történetei, a tárlat közönsége megismerkedhet a fiatal lány személyiségével, bánataival és örömeivel, családja és a maga tragikus történetével.

A szervezők a 75. évfordulóra tekintettel közösségi média kampányt hirdetnek június 12. és 25. között.


 A kiállítás augusztus végéig várja a csoportokat és az érdeklődőket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése