2019. május 20., hétfő

Shalosh Trió - három koncert

A tel-avivi Shalosh Trió épp új albumának bemutató turnéját járja Európában és ennek kapcsán három koncertet is adnak ebben a hónapban Magyarországon.

Az első május 15-én volt Debrecenben, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának dísztermében. A koncertre a helyi, függetlenségnapi ünnep kapcsán került sor, mintegy száz fő előtt.


Bár a trió feszegeti a jazz határait, a zenészek elbűvölő színpadi fellépése, a meglepő fordulatokban és címekben nem szűkölködő zeneszámok mindenkit magával ragadtak. Még mintegy két óra folyamatos játék után is alig tudtak lemenni a fiúk a színpadról.

Fotó: Hrotkó Bálint

Május 16-án, a zenekar Budapesten lépett fel a BMC Opus Jazz Clubban, telt ház előtt. Gadi Stern (zongora), vezette át a számokat érdekes történeteken keresztül. A különleges dallamokon és átvezetéseken keresztül megtudhattuk,például, hogy milyen, amikor Jeruzsálemben esik a hó, illetve amikor még a tehenészlányok is megértik a blues-t. A koncert végén pedig sikerült a közönséget is bevonni a zenélésbe.

Fotó: Hrotkó Bálint
A zenekar következő fellépése a Babel Sound Fesztiválon lesz majd, május 30-án, ahol a zenekar kiegészül Tula Ben Ari énekesnővel is - aki egyébként a zenekarvezető, Gadi Stern Felesége. A balatonboglári jazz fesztivált, szívesen ajánljuk minden korosztálynak. Ha nem esik épp az eső, remek szórakozást ígér az idei program. 

Gadi Stern Fotó: Hrotkó Bálint

David Michaeli Fotó: Hrotkó Bálint

Matan Assayag Fotó: Hrotkó Bálint


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése