2020. június 25., csütörtök

Ingyenes online koncertet adnak az Izraeli Filharmonikusok



Június 28-án (vasárnap) este 20:00 órától az Izraeli Filharmonikusok online virtuális gála estet adnak a Medici TV közreműködésével. A koncerten több népszerű zenész is közreműködik majd, a közvetítés ingyenes elérhető, de előzetes regisztrációhoz kötött.





Az Izraeli Filharmonikusokat Izrael vezető világhírű zenekaraként tartják számon. Az együttest 1936-ban alapította egy lengyel származású hegedűs Bronislav Huberman. Rendszeresen turnéznak Európától kezdve Ázsián át egészen Dél-Afrikáig. Megalakulásuk óta gyakran lépnek fel együtt világhírű előadókkal, szólistákkal és dolgoznak együtt neves karmesterekkel.





Az esemény házigazdája Helen Mirren Oscar-díjas színésznő lesz, aki úgy nyilatkozott, hogy „nagyon izgatott, amiért ő lehet az első, aki egy ilyen globális gálát levezényelhet”.


„Ez a gála nem csupán egy világszínvonalú kulturális intézmény támogatásáról szól. A bevételből egyrészt közvetlenül támogatják majd a zenekarokat, amelyeknek a járványhelyzet alatt elmaradtak a fellépéseik, másrészt arról is szól, hogy a zene milyen hatalmas erővel tud egyesíteni bennünket a nehéz időkben” – tette hozzá a színésznő.


További érdekességeket a zenekar oldalánolvashattok.



(Képek forrása: Wikimedia Comons) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése