2021. február 8., hétfő

Csodálja meg Izrael időtlen szépségét ezen a virtuális túrán!


Kezdjük a kalandot Haifában, a kikötővárosban!

Haifa történelme több mint 3000 évre nyúlik vissza és otthont ad az UNESCO Világörökség részét képező Bahaai szentélynek.
Látogassunk el a német kolóniába, Haifa egyik legélénkebb környékére!

1868-ban alapította egy német protestáns felekezet. Ma a környéken pezsgő élet található kávézókkal, éttermekkel és élénk éjszakai életnek is örvendenek az ott lakók.
Akko, az egyik legrégebben lakott település a földön

Acre, 25 perc távolságra Haifától, az egyik legrégebbi folyamatosan lakott települések közé tartozik a földön. Már a középső bronzkor óta (2000-1550 BC) laknak ott. Ma is lehet látni horgászokat, akiknek friss kapását is el lehet fogyasztani a számos rakparti étteremben.
Túra a hatalmas lovagi csarnokban, a Hospitaller erődítményben

A 12. században zajló kereszteshadjáratok idején, a csarnok kulcsfontosságú szerepet töltött be Akko város védelmében.
Fedezze fel a muszlim történelmet is Izraelben!

Az Akko-ban található Al-Jazzar mecset 1781-ben épült és csodálatos kilátás nyílik tőle a Földközi-tengerre.
Fedezze fel Izrael borvidékét!

Izrael méltán híres borvidéke több mint 300 szőlőskerttel büszkélkedhet. Nem mintha a borkészítés újdonság lenne az ősi országnak, hiszen már több mint 5.000 éve folyik szőlőtermesztés ezen a vidéken.
Jeruzsálem falai

Az ókori Jeruzsálem a világ egyik legősibb városai közé tartozik.
Jeruzsálem számos vallásnak ad otthont

Számos zsingagóga, templom és mecset található Jeruzsálem különböző pontjain.
Fedezze fel Jeruzsálem óvárosát!

A Davidson Center és a Jeruzsálemi régészeti park lehetővé teszi a látogatók számára, hogy végigsétáljanak a város 5000 éves történelmén.
Látogasson el Izrael legelismertebb vallási helyére!

Az óvárosban található a Sirató Fal, amely a zsidó vallás legszentebb helye. A fal a második szentély utolsó maradványa, melynek építése Heródes király alatt kezdődött el i.e. 19-ben.
A Siratófal

Évente emberek ezrei látogatnak el a Siratófalhoz imádkozni. Rengetegen papírcédulákra írják kívánságaikat és imájukat, amit később a fal réseibe tömködnek. Akik ellátogatnak a falhoz, felfedezhetik a Siratófal alatt található komplex alagútrendszert is.
Kézműves tárgyak

Izraelben országszerte rengeteg kézművesbutik található, ahol szebbnél szebb tárgyakat lehet vásárolni. Például Szafedben, Jeruzsálemben, a kibbutzokban, valamint az ország számos településén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése