2018. augusztus 24., péntek

Avishai Cohen koncert a Zsidó Kulturális Fesztiválon


Avishai Cohen és triója megkerülhetetlen jelenség a nemzetközi jazz palettán. A hazánkban eddig három alkalommal fellépő bőgős, basszus gitáros, most augusztus 29-én, a 21.Zsidó Kulturális Fesztiválon fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.

2011-es első fellépésekor akkora volt az érdeklődés, hogy a koncerttermen kívül is monitorokat kellett elhelyezni, így az is elkaphatott valamit a benti hangulatból, aki nem fért be. Nem csoda, hiszen, amit Avishai triójától hallhatunk a színpadon az nem csupán egy egyszerű jazz előadás. Zenéjükben egyszerre jelenik meg a klasszikus jazz, a Steve Wonderes funk, a ladinó népdalok de olykor még a Police-t eszünkbe juttató rockos vonulat is. Avishai pedig rendszerint tele van energiával. Szinte mindenen játszik egy koncert alkalmával, ami a kezébe kerül. Tavaly megjelent albumán, az 1970-en pedig már énekel is.

Triója csak nagyjából állandó. Ahogy őt pályája kezdetén Chick Corea indította el, Avishai is igyekszik teret adni fiatal tehetségeknek. Amig tavaly a MÜPÁ-ban, a jelenleg New Yorkban játszó, izraeli Nitai Herskovits-csal lépett fel, addig idén a zongoránál a szintén nagyon tehetséges, azeri Elchin Shirinov hallható majd. A doboknál, a már ismert Itamar Doarit láthatjuk játszani, a triót pedig a MÁV szimfónikusok vonósai kísérik.

Reméljük a zenészeknek idén is sikerül táncraperdíteniük az amúgy ültetett dohány utcai közönséget.


A koncert az Izraeli Nagykövetség támogatásával jött létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése