2018. augusztus 29., szerda

Izraeli filmek a 14. BuSho Rörvidfilm Fesztiválon


Tegnap hivatalosan is elkezdődött az idei BuSho nemzetközi rövidfilm fesztivál. A versenyprogramok ma délután kezdődnek a Puskin moziban, mintegy 24 ország részvételével. Izrael idén Nadav Shlomo Giladi alkotásával képviseli magát a filmes megmérettetésen. A szervezők Izrael Állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából, augusztus 30-án külön programként, retrospektív vetítést tartanak a fesztivál elmúlt 10 évének legjobb izraeli munkáiból.

Az öttagú előzsűri 64 rövidfilmet válogatott be az idei versenyprogramba, melyből 43 fikciós, 16 animációs valamint 5 kísérleti film. Az alkotásokat a fesztivál három napja alatt, egy órás blokkokban tekinthetik meg az érdeklődők. A központi helyszín a Puskin mozi, az esti ismétlő vetítések az Art+ Cinemákban lesznek elérhetők.

Nadav Shlomo Giladi, Across the Line (Me'ever Lakav) című filmjében Hananel, egy fiatal, vallásos zsidó fiú siet haza szombaton amikor egy véletlen találkozás Mundirral, a palesztin stoppossal nem várt kavarodást okoz az életében. Ezek a váratlan események azonban rengeteg mindent tanítanak neki párbeszédről, barátságról, szeretetről.


A rendezővel, a csütörtöki, izraeli retrospektív vetítés után, a Puskin mozi nagytermében lehet beszélgetni a filmről, illetve az izraeli rövidfilm mai helyzetéről. A különleges izraeli vetítés részletes programja a fesztivál honlapján olvasható.

A fesztivál az Izraeli Nagykövetség támogatásával jött létre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése