2019. augusztus 16., péntek

Közel-keleti hangulat a Kabinban



Az Izraeli Nagykövetség és a Kabin közreműködésével elindult a négy hétig tartó Izraeli Filmvetítések sorozata, a Duna parton található bár hangulatos lugasaival valamint izraeli finomságokkal várja az érdeklődőket. A menün olyan közel-keleti ízek szerepelnek, mint például padlizsánkrém, tonhalkrém, és természetesen az elengedhetetlen humusz és pita. Jövőhéttől pedig keleti fűszerezésű, grill kacsa kolbász,


Az eseménysorozatot a Príma-díjas Hamsa zenakar nyitotta meg, zenéjükben megidézték a világ minden táján élő zsidó közösséget, a ladino és jiddis dalokon át egészen napjaink népszerű dallamvilágáig. A Népsziget partján felcsendülő dallamok csodálatos nyár esti hangulatot teremtettek, melyet hallgatthattuk a bár teraszáról, a függőágyakból vagy akár a víz mellől is.



Az est beköszöntével a vásznon a díjnyertes izraeli film vetítése kezdődött meg. A Zenekar Látogatása című vígjátékban egy egyiptomi tűzoltózenekar érkezik Izraelbe, ám a reptéren senki nem várja őket. Útnak indulnak hát az ismeretlenbe, de hamarosan teljesen eltévednek. Egy fiatal zsidó vendéglősnő és családja fogadja be őket éjszakára. Az arab kultúrát terjeszteni érkezett zenészek mind saját vérmérsékletűk szerint dolgozzák fel a történteket, ki szórakozni indul az éjszakába, ki inkább bezárkózna a külvilág elől. Végül persze nem várt módon barátságok, vonzalmak születnek. A filmet eredeti nyelven magyar felirattal tekinthették meg az érdeklődők.


Augusztus 22-én izraeli borokkal és pezsgő közel-keleti hangulattal várunk minden kedves érdeklődőt a Duna varázslatos partján. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése