2020. október 1., csütörtök

Haifa Nemzetközi Filmfesztivál –

2020. október 3-10.





A Haifa Nemzetközi Filmfesztivál immár 36. alkalommal kerül megrendezésre Izraelben, október 3. és 10. között, Szukott idején. A produkció létrehozása az Ethos és a Haifa-i önkormányzat közös munkája. A fesztivál igazgatói feladatait Pnina Blayer és Yaron Shamir látják el. A Haufa-i fesztivál 1983-ban jött létre, Izrael első filmfesztiváljaként. Mára egy fontos nemzetközi filmvilági eseménnyé nőtte ki magát, mely jelentős elismerést vívott ki globális és régiós szakmai körökben. Izraelben ez az esemény a legnagyobb a maga műfajában.

A fesztivál programja jól ismert a magas művészeti színvonaláról, melyben nagy hangsúlyt fektet a diverzitásra, a vélemény pluralitásra, a békés egymás mellett élésre, valamint a béke jelentősségére. Az egy hetes fesztivál programjában számos díjnyertes alkotás kerül bemutatásra, melyek közül több is szerepelt a legnevesebb nemzetközi filmfesztiválokon.




Évente átlagosan több mint 300.000 látogatót vonz az esemény, akik több mint 280 vetítésen vehetnek részt, melyek a világ minden részéről érkeznek. Továbbá számos élőzenei kocert és szabadtéri családi esemény várja az érdeklődőket. A tíz napos Haifa Feztivál, mely öt különböző helyszínen kerül megrendezésre a Carmel hegy környékén, egy igazi filmünnep. A műsor reggeltől éjfélig tart majd, live (élő) vetítésekkel és virtuális valóság terekkel.

Idén a Covid-19 korlátozások miatt, a fesztivál kizárólag online kerül megrendezésre. Az ünnepi vetítések streamelve lesznek a Carmel-ről, minden filmimádó saját képernyőjére az egész világon.




A fesztivál hivatalos oldala: https://www.haifaff.co.il/eng



Filmek: https://www.haifaff.co.il/eng/Films



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése