2021. június 15., kedd

A legjobb izraeli éttermek Budapest belvárosában


Budapest pezsgő zsidó negyedében ismételten kinyitottak Budapest legjobb közel-keleti éttermei, amelyek ízvilága és hangulata elrepítenek minket egyenes Izrael szívébe. Az izraeli konyha számtalan különböző arccal rendelkezik, amiben keverednek a közel-keleti ízek a közép-európaival. Ezekből az éttermekből gyűjtöttünk össze párat!


Mazel tov



A nyitott városi kertek és az izgalmas közel-keleti ételek és koktélok Tel-Aviv nyári éjszakáit idézik meg. Gyakran élő koncertek, főképpen jazz teszi még hangulatosabbá a forró nyári éjszakákat. A többféle hummus tál-tól kezdve a kebab-ig szinte minden megtalálható az étlapon. Habár ide nem csak este érdemes jönni, mert hétvégenként Izraeli reggelivel várja vendégeit az étterem.


Dobrumba




A dob utcában található Dobrumba névre hallgató étterem menüje, amit a séfek utazásai inspiráltak, ízeiben az Atlasztól az Aratáig, a Boszporusztól egész Giblaltárig repít minket. Ezek között megízlelhető a spanyol, az olasz, a portugál, a marokkói, az izraeli, a libanoni, a grúz, az örmény és a török ízvilág ötvözése.


TLV Eatery




Ha egy pörgös de mégis gasztro élmenyre vágytok akkor a ti helyetek a TLV Eatery. Hasonlóan a Mazel Tov-hoz a közel-kelet ízvilágát megidézve, a TLV Eatery, ami nem csak konyha, hanem egy az egyben egy igazi tel-avivi szórakozóhely. Vibráló étlápja és ütős koktéljai Tel Aviv éjszakai életét idézik meg.


Olive Tree Hummus Original




Az egyszerű, de nagyszerű Olive Tree Hummus Original, az autentikus házi hummus, falafel, saláták és szószók találkozásából nyújt egy izgalmas gasztró élményt. Az ukrán származású tulajdonos, aki később Izraelben élt, a két ország művészetét és ízvilágát kombinálva állította össze az ételeket, melyek autentikus élményt nyújtanak az ide látogató vendégeknek.

 

2 megjegyzés:

  1. Milyen érdekes, hogy Budapesten számos izraeli étterem is működik, mÍg Tel Avivban - tudomásom szerint - mindösszesen egy, a Tulip. Segal Laci konyhája jó, nem véletlen,hogy érdemes előre asztalt foglalni.

    VálaszTörlés