2024. április 4., csütörtök

Oran Etkin és Palya Bea közös koncertje a Magyar Zene Házában

Április 10-én, újra Magyarországra látogat a neves, izraeli jazz klarinétos és szaxofonos, Oran Etkin. Ezúttal Palya Bea művésznővel közösen invitálnak mindenkit egy izgalmas zenei utazásra, a világzene és a jazz műfajain belül, a Magyar Zene Házában. 

Az amerikában élő és Izraeli születésű Oran Etkin, New York egyik legjobb jazz klarinétosa, számos jazz, afrikai, klezmer, brazil, és hagyományos New Orleans-i együttesben is játszott már. A zenész a közönséggel való kapcsolat teremtésre és teszi a hangsúlyt. Koncertjein a hallgatóságot bevonva, mesél és beszélget a nézőkkel az előadó és közönség kapcsolatáról, valamint a hallgatás művészetéről.


Oran Etkin Open Arms - azaz Tárt karok – című projektje egy olyan turné eredménye, melynek során Brazília, Zimbabwe, USA, Kanada, Csehország és Törökország autentikus népzenét játszó neves művészeivel közösen hozott létre vételeket.

Áprilisban a projekt folytatásaként Oran Etkin ismét Magyarországra látogat a Magyar Zene Házába. Palya Bea énekesnő kiséretével lesz lehetőségünk most április 10-én meghallgatni a zenész dalait. Melynek során Palya Bea személyes világzenéje találkoznik Etkin globálzenéjével.

Oran zenekarában három nagyszerű fiatal brazil, São Paulo-i jazz-zenész is Budapestre érkezik: Serginho MachadoVinicius Gomes és Vanessa Ferreira. Machado dobos-producer-tanár legendás brazil zenészekkel és jazz-sztárokkal dolgozott. Ferreira bőgősként szintén kulcsfigura a helyi színtéren, az instrumentális/jazz formációk mellett tagja a helyi big band-szcénának és dolgozott már a São Paulo State Symphony Orchestrával is. A gitáros Gomes szólólemezeivel, másokkal közös kiadványaival a brazil zene és a jazz metszéspontjait keresi. Az est során megszólal a legendás brazil dalszerző-énekes, Dorival Caymmi zenéje, de eredeti kompozíciók, és a világ minden tájáról származó zenék is felhangzanak majd.

A 19:30-tól kezdődő koncertet megelőzve egy 17:30-tól egy egyórás interaktív, angol nyelvű beszélgetésen vehetünk részt ahol főképp a zenész-közöség kapcsolatról lesz szó és kérdéseket tehetünk fel a világjáró művésznek. Ezen a beszélgetésen a részvétel ingyenes annak, aki az esti Oran Etkin-Palya Bea-koncertre jegyet vesz.


íme néhány dal Oran Etkintől ha felkeltettük az érdeklődésedet és kíváncsi vagy milyen zenéket is lehet majd hallani a koncerten:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése