2017. január 24., kedd

Elli.Q a Robot


A Ramat Gan székhelyű, Intuition Robotics cég fejlesztése, Elli.Q robot, kifejezetten azzal a céllal született, hogy megszüntesse az idősebb korosztály elszigeteltség érzését és segítse  beilleszkedésüket  a mai technológiákkal teli világunkba.


Felmérések szerint a 75 év felettiek jelentős százaléka érzi magát magányosnak, elszigeteltnek, 35 százalékuk beszél egy nap maximum egy emberrel és 11 százalékuk tölt egy hónapban 5 vagy több napot  teljesen egyedül, senkivel nem érintkezve.
Ez a szomorú arány motiválta a fejlesztőket Elli.Q kifejlesztésére. A robot feladata, hogy megkönnyítse az idősek kapcsolattartását a családdal a külvilággal.



A robot figyelemmel kíséri gazdája  napi rutinját, hangulatát, hanghordozását és ennek alapján kommunikál. Figyelmezteti gazdáját a gyógyszerek bevételére, javaslatot tesz egy kellemes sétára és segít a közösségi oldalak vagy akár a video chat használatában.  Elli.Q biztosan nem helyettesítheti az emberi kapcsolatokat , de könnyen kezelhetősége révén valódi segítség lehet az időseknek a kapcsolatteremtésben.


1 megjegyzés: