2017. március 28., kedd

Izrael az Irodalom Éjszakáján a Bálnában



A tavalyi nagy siker után március 30-án  ismét különleges kulturális happening költözik Budapest belvárosába: az Irodalom Éjszakáján 22 kortárs világirodalmi szerző műve kel életre a Katona József Színház színművészeinek előadásában.


Program, információ: www.irodalomejszakaja.hu






Az esemény az EUNIC Hungary (az Európai Uniós Kulturális Intézetek Hálózata, melynek tagjai a budapesti kulturális intézetek és nagykövetségek) kezdeményezésére jött létre. A szervezők célja, hogy a hazai közönség egy éjszaka leforgása alatt bepillantást nyerjen meghatározó európai és Európán kívüli szerzők szövegeibe, és ezáltal kedvet kapjon a külföldi irodalom és más kultúrák alaposabb megismeréséhez. Az Irodalom Éjszakája megvalósítására Budapest Főváros Önkormányzatának támogatásával kerül sor.
  
A rendezvény egyik helyszíne a Katona József Színház Kamra színpadja, az irodalmi műveket pedig a Katona társulatának tagjai olvassák fel. A 10-15 perces felolvasások este 7 órakor kezdődnek, fél óránként megismétlődnek, az utolsó kör pedig fél 11-kor indul. Egy helyszínen egy színész egy szerző művének egy részletét olvassa fel, összesen 8 alkalommal.

Az Irodalom Éjszakájának izraeli állomásán , Shani Boianjiu Bátraké a mennyország című könyvéből Pálmai Anna a Katona József Színház művésze olvassa fel a Tüntetések feloszlatásához alkalmazható eszközök című részletet a Bálna északi galériáján 19:00 és 23:00 óra között.

Az Irodalom Éjszakájára a belépés ingyenes és előzetes regisztrációt nem igényel. Az Irodalom Éjszakáján minden érdeklődő maga állíthatja össze az útvonalat, programot, annak függvényében, hogy a felolvasásokat milyen sorrendben szeretné meghallgatni az este folyamán.


A részletes program és további információ a www.irodalomejszakaja.hu weboldalon található.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése