2019. augusztus 7., szerda

Izraeli fellépők a Szigeten

Ha a Szigetnyitó Ed Sheeren koncert után szívesen kimennétek még a Hajógyári-szigetre fesztiválozni, és nem csak a Florance + The Machine miatt, akkor a következő izraeli fellépőket ajánljuk nektek!

Photo Credit: Sziget Official

Az idei izraeli zenekarokat főleg a világzene területéről hívták meg a szervezők, de találkozhatunk majd DJ-kkel és táncszínházzal is a következő hét napban.

Augusztus 10-én, 22:30-kor Gili Yalo táncoltatja majd meg a közönséget a Petőfi Rádió színpadán. Gilit a tavalyi Budapest Ritmo Fesztiválról ismerheti a hazai közönség, ahol az amhariul éneklő zenész még a pultosokat is táncra perdítette egyedi hangzásával. Gili Yalo első lemeze csak 2017 végén jelent meg és az elmúlt évek egyik legizgalmasabb debütálása az övé. Ritkán látni ennyi energiát egy emberben, egy hangban: Gili Yalo zenéje és karizmája azonnal hat és már az első találkozásra függőséget okoz. Bár hasonlíthatjuk múltbeli produkciókhoz – az etióp funk aranykorának hangzása, James Brown színpadi energiája ugrik be elsőre -, mégis tökéletesen futurisztikus produkció ez, amelyet nem az ember nem tud elképzelni amíg nem látta.

Gili Yalo: Selam

Ugyanezen a napon, hajnali kettőkor lép majd a keverő pultok mögé a Red Axes két dj-je a Samsung Colosseumban. A zeneileg szinte teljesen besorolhatatlan formáció ebben a pillanatban annyira divatos, aktuális és izraeli, hogy egyáltalán nem csoda, ha nevük hallattán összeszorul a gyomrunk. Két tel-avivi producer, Dori Sadovnik és Niv Arzi először a Red Cotton nevű new wave - post punk zenekarban tolták együtt, aztán kiköltöztek Amszterdamba, majd vissza. 2009 óta jönnek ki lemezeik Red Axes néven, jórészt a képtelenül cool I'M A CLICHE kiadónál. A fiúknak nem ez az első fellépése Magyarországon. 2016-ban játszottak már a LÄRM-ban DJ Suhaid és DJ Crimson társaságában.

Red Axes: Papa Sooma

Augusztus 11-e nagy izraeli fellépője a Quater to Africa, akik legutolsó videoklipjükben egy idei, szigetes koncertszórólappal virítanak. Ha a Q2A-t zeneileg értelmeznünk kellene, talán a funky groovokkal kevert ethno-jazz lenne a legjobb kategória. Zenéjük szinte azonnal táncra perdíti még azokat is, akik leginkább csak ácsorogni szeretnek a koncerteken. A fiúkat a este 20:15-től hallhatjuk a Global Vilage színpadán.  

Q2A: Torid Taregel

Ha a koncert után pihentetnénk fáradt lábainkat és képesek vagyunk még némi kultúra befogadására, akkor irány a Színház Sátor, ahol 23:15-kor Ella Rotschild, izraeli koreográfus és táncos mutatja be IMO The Mouth is Redundant című előadását. Egy kis ízelítő a darabból:

Ella Rothschild: IMO

Ha az előadás után újra erőre kap lábainkban a boogie, akkor egy fergeteges trance partyval zárhatjuk az estét a Bacardi Arénában, ahol fél kettőtől a híres Vini Vici DJ páros keveri majd a zenét.  

Vini Vici: Namaste

A Sziget Fesztivál egyik szolgáltatásaként, több konzulátus kitelepül a fesztiválra, többek között az Izraeli Nagykövetség konzulátusa is. Ha találkozok olyan izraelivel, aki elveszítette a fesztiválon az útlevelét és nem tudja mit tegyen, mutassátok meg neki a következő linket:


Jó fesztiválozást mindenkinek!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése