2021. február 26., péntek

Digitális kulturális podcast sorozat - tánc különkiadás

A tánc lényei   - Podcast a kortárs táncról Izraelben


Különleges kiadás a ‘Creatures of Dance’ című mini podcast-sorozatnak a kortárs táncról Izraelben, Dr. Yali Nativ és Iris Lana társaságában. Minden epizód a koreográfusokkal, művészekkel és tudósokkal folytatott beszélgetések révén átfogó perspektívát kínál az izraeli táncművekhez egy adott témához kapcsolódóan.

Az izraeli kortárs táncpálya élénk, összetett és egyedülálló a hatókörében, kulturális, társadalmi és politikai kontextusában, helyi és globális szinten egyaránt. Célunk, hogy rávilágítsunk erre a rendkívüli jelenségre, és élénk és hozzáértő beszédet hozzunk létre a széles és sokszínű közönség érdekében.



1. rész - Faltörés

Faltörés Izraeliség és kánon Ohad Naharin Kyr-jében [fal héberül] (1990) Batsheva Dance Company


2. rész - Nézzetek magatokra!

Nézzetek magatokra! Izraeli identitás és politika Ohad Naharin 2019 (2019) Batsheva Dance Company-jában


3. rész  BoyzGirlz: A lány hatalma

Nemi játék: Gertrud Kraus; Yasmeen Godder: Két játékos rózsaszín (2003), Love Fire (2009); Ana Vagana (2016) Anat Danieli & Omer Uziel; Mery Dagan: Bloody Mary (2018); Ostoba [testem] (2016), Áldozatok és képek (2018), Roni Chadash




Egy további különleges programot is szeretnénk a figyelmükbe ajánlani február 28-án:

EuroDram-Webinar a kortárs izraeli-héber drámaírásról.


Időpont: 2.28., 21:00 - 22:30 (izraeli idő szerint)




Az Eurodram Héber Bizottság örömmel hívja meg Önt, hogy csatlakozzon egy eseményhez a Szövetség a Zsidó Színházért együttműködésben, amely a világ minden tájáról összehozza a színházkészítőket. A februári internetes szeminárium a kortárs izraeli-héber drámaírásra összpontosít. : Rendező és az Eurodram koordinátora, Lilacd Dekel-Avneri és a színház igazgatója, Jeremy Aluma, az AJT ügyvezető igazgatója.


Regisztráció és további információ: jeremy@alljewishtheatre.org


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése