2018. szeptember 14., péntek

Először lesz Tel-Avivban Eurovíziós Dalfesztivál

Több hónapos tárgyalásokat követően, az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) tegnap bejelentette, hogy a pályázó izraeli városok közül Tel-Avivot találta a legmegfelelőbbnek arra, hogy vendégül lássa a 64. Eurovíziós Dalfesztivált 2019. május 14-18-a között. 

Netta Barzilai idei győzeleme után várható volt, hogy a következő verseny színhelye Izrael lesz. Ennek ellenére nagy vitát kavart a megfelelő város kiválasztása. Az izraeli kormány sokáig Jeruzsálemet preferálta, de a város vallási, politikai érzékenysége miatt végül engedtek és az EBU-val közösen Tel-Avivot választották ki a jelöltek közül.

Ron Huldai, Tel-Aviv főpolgármestere szerint az Eurovíziós Dalfesztivál tökéletesen illik a városhoz, hiszen Tel-Avivot nemzetközi szinten elismerik vibráló energiája, kreatív lelkülete, pezsgő kulturális élete és szabadságszeretete miatt. Huladai elmondta, hogy meg van róla győződve, hogy a soron következő Eurovíziós Dalfesztivál, az utóbbi évek egyik legütősebb rendezvénye lesz majd.

A fesztivál négy napja alatt az egész város megmozdul majd. A fő esemény, a döntő és a gála az Expo területén lesz majd, a selejtezőkre pedig igyekeznek bevonni minél több koncerthelyszínt. 

Most tehát aktuálissá válik a tavalyi, izraeli Eurovíziós dal témája: Let Me Show You Tel Aviv!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése