2019. március 8., péntek

Négy izraeli designer márka, amit mindenképpen ismerni kell

Az izraeli divattervezők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az ország határain kívül is. Sokan kifejezetten azért utaznak Izraelbe, hogy személyesen megkeressék őket és beszerezzenek egye-egy statement darabot a gardróbjukba. A paletta széles, a szabadidős ruháktól az esküvői tüll csodákig minden megtalálható. Közös jellemzőjük a magas minőségű anyaghasználat mellett, hogy mindegyik helyben készül, helyi anyagokkal a praktikus design jegyében. 

A tervezők közül a legtöbben a ramat gani Shenkar Egyetem divattervező szakán végeztek, kiegészítve ezt francia és amerikai tanulmányokkal, szakmai gyakorlattal. 

Íme azok a designerek, akikről mindenképp érdemes tudni: 

Photo: Hila Sheyer, Juliett

Juliett 

Tel-Aviv

Gili Azoulay tervezőnő brandje. Gili 2005-ben jött ki a Juliett első kollekciójával, ami egy női active wear kollekció volt, nagy visszhangot keltett az izraeli divatsajtóban. A tervezőnő azóta is a hétköznap is hordható, sportoláshoz is alkalmas ruhák tervezését tartja szem előtt. Tudja, hogy mi az, amire egy nőnek szüksége van ahhoz, hogy kényelmesen divatosnak érezze magát. A Juliett kollekció minden darabja Izraelben-, kézzel készített munka. A Juliett ruhákat, a különleges kiegészítő elemekkel feldobott, letisztult formavilág, a magas minőségű anyaghasználat jellemzi. 


Photo: Comme il faut


Comme il faut

Tel-Aviv

"Ahogy kell", egy nagyon egyedi márka, amit nők hoztak létre nőknek. A tel-avivi Beit Namalban (kikötői boutique komplexum) a tervezők a divat szerelmeseit nem csak ruhákkal, hanem különleges, nők számára készített spa kozmetikumokkal és étteremmel is várják. 
A márkát Sybill Goldfinger és Carole Godin alapította 24 évvel ezelőt, mint kifejezetten női céget. A tervezők mind ruháikkal, mind céges munkájukkal a nők előrejutását és jobb érdekérvényesítést kívánják előremozdítani az izraeli társadalomban. 

A ruhák tervezése mögött megbújó gondolat, amit minden egyes Comme il faut darabon érezhetünk - az, hogy a tervezők számára a ruha nem csak egy egyszerű ruhadarab, hanem egyfajta politikai, etikai állásfoglalás is a világról, illetve a női testről. Hisznek abban, hogy minden darabon látszik, hogy milyen körülmények között készült, milyen volt az az ideális testkép, amire tervezték, vagyis a ruha, amit viselünk, mindig sugározza azokat az értékeket és körülményeket, amik inspirálták a létrejöttét. 

ATA

ATA

Tel-Aviv

"Munkásruhák a modern kor stílusában". 

ATA volt az első izraeli design cég, amelyik helyben készített textilekből varrt ruhákat - kifejezetten telepek, kibucok számára. A Moller család által 1934-ben alapított cég 1984-ben bezárta kapuit, de nemrég teljesen megújulva, fiatal designerekkel új útra indult, megtartva az eredeti "munkásruha" hangulatot. Yael Shenberger, az ATA vezető designere számára nagyon fontos hogy szempont a fenntarthatóság és a helyi erőforrások, alapanyagok használata. Az ATA look pedig a korai kibucok munkásainak kék ruháit idézi, de mind stílusban, mind funkcióját tekintve a mai fiatalok életstílusához igazítva. A szerszámtartó zseb például alkalmas a telefon elrejtésére úgy, hogy az biciklizés közben se essen ki a zsebünkből. 

Photo: Asaf Einy - TRES  FW 19 


TRES

Tel-Aviv

Lezseren elegáns, egyszerű formavezetésű, különlegesen szabott, helyben készült ruhák a tel-avivi nők számára. A Tres márka tervezői a városi nőknek, terveznek, főleg a tel-avivi nőknek. Ruháik minden korosztály számára készülnek. Egyszerre lezserek, sportosan elegánsak és praktikusak. A tervezők célja, hogy ruháik viselője szépnek, magabiztosnak és ami a legfontosabb, tel-avivinak érezze magát bennük. A kollekcióikban megtalálható a városi nő ruhatárának minden kelléke: a little black dress-től a futó ruháig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése