2019. március 14., csütörtök

Végre teljes az Eurovízió középdöntőseinek névsora

A hét elején véglegesedett a tel-avivi dalfesztivál fellépőinek névsora és az utolsó delegáció is megérkezett Izraelbe. A középdöntők résztvevői már javában készítik kinti, bemutatkozó videóikat, ismerkednek a helyszínnel, az izraeli hangulattal.

Idén 41 ország képviselői mérkőznek meg a a két napos középdöntőn, köztük Magyarország is. A bemutatkozó filmek koncepcióját az izraeli szervezők alkották meg. A videók érdekessége, hogy az énekesek helyi táncosokkal és koreográfusokkal dolgoznak együtt. A forgatások hátterül pedig Izrael különböző történelmi és vallási helyei szolgálnak.

A résztvevő 41 ország fellépőinek és dalainak listája
Forrás: https://www.facebook.com/EurovisionTelAviv/

Magyarországot idén Pápai Joci képviseli, egy Molnár Ferenc Cramellel közösen írt balladájával, Az én apámmal. Joci jelenleg Tel-Avivban van és jemeni zsidó táncosokkal készül május 14-ei nagy megmérettetésre.

Joci a tel-avivi tengerparton
Photo: Pápai Joci 
Joci, az Izraelinfónak adott interjújában elmondta, hogy a verseny előtt mindenképpen szeretne még elmenni Jeruzsálembe, mert úgy érzi, hogy az erőt ad majd neki a színpadon. Reméljük, hogy így is lesz!

Természetesen hasonló lelkesedéssel szurkolunk az izraeli versenyzőnek, Kobi Mariminek is. Kobi szinte mindenben teljesen az ellentéte a tavalyi győztes, Neta Barzilainak. A 27 éves ramat gani színész, egy sármos úriember modorában előadott, visszafogott balladával nyerte az izraeli elődöntőt. Kobi 14. versenyzőként lép majd színpadra május 14-én.


Az idei dalfesztivál nagy  esélyesének és legmegosztóbb énekesének, a hatalmas Youtube követő táborral rendelkező, francia Bilal Hassanit tartják.

A marokkói arab szülőkkel rendelkező Billal még csak 19 éves, de már beírta magát a queer ikonok nagykönyvébe. Youtube naplójában nem csak zenei fejlődését, de saját identitásának alakulását is figyelemmel követheti, aki jól érti a párizsi kamaszok nyelvét.

A Washington Postnak adott interjújában úgy nyilatkozott, hogy bár a párizsi Saint-Denis-ből származik és nyíltan vállalja homoszexualitását, nem kíván sem a külvárosok sem az LMBTQ közösség aktivistájaként fellépni. Provokatív megjelenésével és videóival inkább a beskatulyázás és nemi szerepek meghatározottsága ellen próbál küzdeni.


A dalfesztivál szervezői ezen a Spotify csatornán elérhetővé tették az összes középdöntős dalt. Mert Euróvízióból sosem elég!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése