2019. szeptember 25., szerda

Izraeli pas de deux-k a 13. Pécsi Nemzetközi Balettgálán


Idén immár 13. alkalommal gördültek fel a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó függönyei szeptember 13-18-e között. Az egy hetes program lehetőséget biztosít a magyar és külföldi balett társulatok számára, hogy bemutassák legfrisseb munkáikat, illetve hogy a szakma találkozhasson egymással.

Kredit: Csendes Krisztina 

A házigazda Pécsi Balett mellett fellépett a Győri Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duda Éva Társulat, az M Studio Sepsiszentgyörgyről, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, és Dániából érkezett a Black Box Dance Company.

Kredit: Csendes Krisztina 

A több éve nagy sikert arató nemzetközi balettgála 2019-ben sem maradt el. A nézők látványos részleteket láthattak a moderntánc világirodalmából és a világhírű klasszikus balett repertoárból a Kodály Központban. Izraelt idén az Israel Ballet két szólistája, Victoria Dorodna és Ludvig Ispiryan képviselte nagy sikerrel. A páros elsőnek a ’La Corsaire’ című, klasszikus balett nagy duettjét táncolta, majd Dwright Rhoden kortárs koreográfiájából, a Moon Over Jupiterből adtak elő.
A gálára évek óta érkeznek izraeli fellépők az illusztris európai társulatok mellett.

Kredit: Csendes Krisztina 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése