Humusz nélkül nincs izraeli, közel-keleti reggeli. Humuszt enni bármikor lehet, de talán a legjobb mégis reggelire vagy ebédre egy jó bárány vagy csirke shwarmához, vegetáriánus sabich szendvicshez vagy csak magában, friss, meleg pitával.
Korolovszky Anna humusz napi grafikája, 2020 |
A Guardian híres gasztronómiai kolumnistája, a brit-izraeli chef, Yotam Ottolenghi, a következő bejegyzésben több szuper receptet is közzétett a témában.
Yotam Ottolenghi’s hummus with grilled, marinated mushrooms. Photograph: Louise Hagger/The Guardian |
Aki még nem elég bátor, hogy belevágjon a sajátkezű humusz készítése, az se keeredjen el. A korlátozások idején is van rá lehetőség, hogy autentikus izraeli humusz, tahini kerüljön az asztalunkra.
A Humusz Bár már több évtizede megbízható pont, ha izraeli humuszról vagy shwarmárol van szó. Egy tál humusz, laffával és máris Tel-Avivban érezhetjük magunkat. A karantén idején rendelhetünk tőlük kiszállításra vagy elvitelre is.
Egy falat humusz - Photo: Humusz Bár |
Jó étvágyat mindenkinek! Humuszra Fel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése