2021. május 17., hétfő

Art of Virus a Modern Art Orchestra produkciójában, az izraeli Shai Cohennel közreműködésben - online premiere

Május 19-én (szerdán) 20.00 órától az Art of Virus virtuális projekt élő Facebook-adással jelentkezik Izrael Állam Budapesti Nagykövetsége támogatásában.

 

A program részeként Shai Cohen kompozíciójának ősbemutatóját láthatjuk a Modern Art Orchestra egyórás live-műsorában.
 
Az adásban Fekete-Kovács Kornél és az izraeli multiinstrumentalista zeneszerző beszélgetnek az Art of Virus kapcsán a járványhelyzet művészekre, zenei életre gyakorolt hatásairól, a saját zenei útjukban, kreatív munkafolyamataikban bekövetkezett változásokról és a magyar-izraeli zene kapcsolódásáról. Az adásban több Art of Virus-szerzeményt is hallhatunk majd, hogy Cohen darabjának kompozíció-láncban elfoglalt helyét kontextusba ágyazva ismerhessék meg a nézők.

Az esemény interaktív, a műsor ideje alatt bekapcsolódó nézők kérdezhetnek is az adás résztvevőitől. A műsort a Phonic Chat stábja készíti és közvetíti.
A Modern Art Orchestra Art of Virus projektje Fekete-Kovács Kornél művészeti vezető ötletével indult, a karantén-időszak kezdetén, 2020. májusában. A meghívásos rendszerű nemzetközi online zeneszerző-láncba a mai napig 42 országból 486 művész csatlakozott, a kompozíciókat a Phonic Chat startup által fejlesztett internetes Art of Virus felületen lehet elérni. A nagysikerű kezdeményezéshez 2020. júliusában Kurtág György is csatlakozott. Az Art of Virus a tavalyi lezárás alatt tíz live stream adásban mutatta be a friss szerzeményeket, a Modern Art Orchestra tolmácsolásában.

A művészekkel a beszélgetés magyar tolmácsolásban zajlik majd.

Jó szórakozást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése