2016. június 22., szerda

Roni Chadash izraeli táncművész most szombaton fellép Győrben a Magyar Táncfesztiválon



Roni Chadash „ANI-MA” című produkciója a tel-avivi Suzanne Dellal Centre-ben a 2015. évi Shades of Dance (A tánc árnyalatai) rendezvény keretében megalkotott darab, ahol első díjat nyert.


„Megpróbálom lerázni magamról, amit tanultam, Megpróbálom elfelejteni, hogy miként tanítottak emlékezni, és lekaparni azt a tintát, amivel értelmemet festették, felfedni valódi érzelmeimet, kitárulkozni, hogy önmagam legyek, a természet által alkotott emberállat”
Roni Chadash

Időpont: 2016. június 25. 21:30
Helyszín: Győri Nemzeti Színház, Kisfaludy Terem
Cím: 9022 Győr, Czuczor Gergely u. 7.


Az est programja:
Koreográfus: Roni Chadash
Zene: Raime, Bohern & Der Club of Gore
Jelmez: Roni Chadash
Látvány: Miki Patish, Guy Moses
Fény: Ilia Feldshtein

Radiobalett: A szerelem természete
Koreográfia, előadó: Egyed Bea, Újvári Milán
Zene: Montázs
Szöveg: Radnóti Miklós, Charles Bukowski
Dramaturg: Andrássy Máté
Fény: Payer Ferenc
Fotó: Dömölky Dániel
Film: Gothár Márton

A Magyar Táncfesztiválról:
„A táncot szerető közönség számára örömteli, hogy ma már több hazai táncfesztivál közül is válogathat. Ám, ha valaki a magyar táncélet legszélesebb spektrumát akarja megismerni, annak mi kínáljuk a legjobb alkalmat. A XII. Magyar Táncfesztivál ugyanis, az amatőr mozgalmaktól a profi-, a néptánctól a klasszikuson és kísérletező kamaradarabokon át a cirkuszművészetig a legértékesebb produkciókat hozza el Győrbe június 20-26. között. S, hogy milyen lesz a jövő nemzedéke? Arról sem feledkezhetünk meg. Folytatjuk a „fesztivál a fesztiválban” programot. A Vaskakas Művészeti Központban második alkalommal rendezzük meg a Gyermek Táncfesztivált. Nagyszerű példákat láthatnak majd gyermek és felnőtt nézőink, hogyan táplálkozik a balett a néptáncból, vagy fordítva. Fesztiválunk nem is lenne teljes, ha nem tekintenénk ki határainkon túlra. Vendégül látjuk többek között a Brnoi Nemzeti Színház Balett Társulatát, az Izrael Balettet, a Maros Művészegyüttest és a Kassai Állami Színház Balett Társulatát. Nem is a mi fesztiválunk lenne, ha nem adnánk széles teret a kísérletező produkcióknak a Kisfaludy teremben. A magyar és külföldi táncműhelyek legizgalmasabb produkcióiba tekinthetnek bele azok, akiket mélyebben érdekel a tánc jövője. A próbateremben – ami most fesztivál mozivá alakul - lesznek Lakatos János ismeretterjesztő előadásai: „A tánc és…(erotika, kreativitás, technológia, egészség)” címmel. A Csillárteremben Eifert János fotóművész GEOMETRIA című fotókiállítása látható majd. Most is, mint eddig minden alkalommal, gazdag, ingyenes, könnyedebb, szórakoztató produkciókat láthatnak a színház előtti II. János Pál téren, ami megújult fesztivál külsővel várja a vendégeket. Néptánc, show tánc, argentin- és kubai est, salsa-party, és az elmaradhatatlan táncházak. Részletes programunk a fesztivál műsorfüzetében és az interneten olvasható. Mindenkit szeretettel várunk! Jó szórakozást kívánok valamennyi vendégünknek!”
Kiss János, a Győri Balett igazgatója

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése