2019. június 3., hétfő

Izraeli Gasztronómiai Napok Győrben



A Nyugat-Dunántúli Magyar – Izraeli Baráti Társaság az Izraeli Nagykövetség támogatásával hagyományteremtő szándékkal indította útjára az Izraeli Gasztronómiai Napokat Győrben. A különleges rendezvénysorozathoz több helyi étterem is csatlakozott, ahol egy héten keresztül különböző izraeli étel specialitásokat is felszolgálnak június 1-8 között.


Az eseménysorozat egy workshoppal és egy gálavacsorával kezdődött Asaf Shinar izraeli séf vezetésével, aki erre az alkalomra utazott Magyarországra. A rendezvény magyar gasztronómiai koordinátora Dudits Gergely volt, az assztisztenciát pedig Kovacsis Koksza István séf és csapata biztosította a Révész Étteremben.




Az Audi Arénában megrendezésre került gálavacsorán Yossi Amrani is részt vett. Köszöntőjében a nagykövet kiemelte a Nyugat-Dunántúli Magyar - Izraeli Baráti Társaság jelentőségét. Elmondta, hogy a baráti társaság segítségével nemcsak baráti kapcsolatot tud ápolni a két testvérváros, Győr és Názáret, de a különböző intézmények közreműködésével gyümölcsöző kapcsolatokat is kialakíthat a gazdaság, a tudomány, a kultúra és más fontos területeken is. A nagykövet megköszönte a baráti társaság kezdeményezését, gratulált az Izraeli Gasztronómiai Napok eseménysorozat sikeres megszervezéséhez, és hasonló eredményeket kívánt a további a munkájukhoz is.



A gálavacsorán Prof. Emer. Dr. Fekete Mátyás, a Nyugat-Dunántúli Magyar – Izraeli Baráti Társaság elnöke elmondta, hogy “az a célunk, hogy közelebb hozzuk a két országot, a két ország nemzetét és gazdaságaikat, és erősítsük az egymás közti kapcsolatokat.” A baráti társaság a nyugat-dunántúli térségben azt vállalta, hogy segíti a partnerkapcsolatok kialakítását. Ennek érdekében együttműködnek a kereskedelmi kamarával, a Széchenyi István Egyetemmel, az önkormányzattal és minden olyan intézménnyel, amelyek úgy gondolják, hogy a magyar-izraeli kapcsolatoknak van jövője, és fantáziát látnak benne.


Az est fővédnöke Borkai Zsolt volt. A polgármester hangsúlyozta, hogy összefogással és közös gondolkodással sikeres és gyümölcsöző lehet a kapcsolatépítés Magyarország és Izrael között.


Aki épp Győrben jár ezen a héten és kedve van egy kis kulináris kalandozáshoz, látogassa meg az alábbi éttermek valamelyiket, ahol megkóstolhatja a képeken látható finomságokhoz hasonló fogásokat!

Az Izraeli Gasztronómi Napokban résztvevő éttermek: 

Révész Étterem
Márka Étterem
Szalai vendéglő
Nádor Vendéglő
Új Zöld Fa Vendéglő

Fotók: Orosz Sándor









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése