2020. június 23., kedd

Egy szürreális kiállítás a valóságról



Raida Adon izraeli színésznő kiállításának részeként mutatkozott be nemrégiben jeruzsálemi Izrael Múzeumban egy videóinstalláció „Idegenség” néven, ami a magányt és az elidegenülést mutatja be egy teljesen új megvilágításból. Adonnal a kiállítás kurátora, Amitai Mendelson készített egy interjút, amit itt lehet meghallgatni:  







A kiállítás költőien ábrázolja az otthontalanságot, a menekülést, az otthon utáni vágyódást. A megjelenítésen keresztül egy álomkép tárul elénk, amely egyszerre ragaszkodik a valóságos gyökerekhez és rugaszkodik el a szürrealizmusba. A művész nem titkolt üzenete, hogy a mindennapokban felül kell kerekedni a politikai kérdéseken, vitákon, és az emberre kell helyezni a fókuszt. A kiállítás különös jellemzője, hogy beépítésre kerültek az előkészítő vázlatok és más szobrászkellékek is.

Raida Adon izraeli színésznő 1972-ben született az izraeli Akkó-ban. Egész fiatal korától kezdve szerepelt színházi előadásokban, tévés valamint játékfilmekben. 2002-ben végzett a Bezalel Művészeti és Design Akadémia művészeti tanszékén.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése