2020. június 3., szerda

A legmenőbb izraeli zenekarok koncertjeire táncolhatunk most a nappalinkban

Anna RF, Boom Pam, Noga Erez és a Yemen Blues adnak ingyenes on-line koncertet június 3-a és 14-e között a Zorlu Performans Sanatları Merkezi és az isztambuli Izraeli Nagykövetség szervezésében, TLVSound koncertek címen.  A koncertek a ZORLU PSM Facebook oldalán keresztül lesznek elérhetők.




Az első fellépő, Anna RF június 3-án este 20:00-kor kezdi a koncertek sorát. A zenekar egy kis sivatagi faluból, Saharut-ból indult. Zenéjükben különböző folk elemek ötvöződnek, békés, életvidám melódiákká. Dalaikban egyszerre van jelen a kelet és a nyugat, illetve az ősi és a új hangszerekkel való kísérletezés. A tradícionális melódiáknak, a finom elektronikus utómunka ad modern hangzást.
Remember című, legújabb videójuk a karantén alatt készült el. A dal zenei és poétikai szembenézés önmagunkkal és a minket körülvevő környezettel.



A Boom Pam neve nem ismeretlen a hazai közönségnek, hiszen a zenekar nem sokkal indulása után Budapesten is fellépett az A38-on. Azóta, Törökországban találtak igazán nagy követőtáborra. Nem is csoda, hiszen a zenéjüket alapvetően meghatározó Ari San, Emir Kusturica mellett, a ’70-es évek ikonikus török énekesnője, Selda Bağcan is helyett kapott az utóbbi években. Olyannyira, hogy több közös fellépésük is volt együtt. A zenekar június 5-én 20:00-kor ad majd on-line koncertet.


Noga Erez, producer, zenész, énekes. Talán ő a legfiatalabb és a legprovokatívabb előadó, a most fellépő zenekarok között. Dalai szókimondóak, sokszor nyersek és szinte mindig valamilyen komoly társadalmi problémára reflektálnak. Noga, különleges elektronikus hangzásával, vibráló megjelenésével és vizuális világával, szövegei őszinteségével jelenleg az egyik legnépszerűbb fellépő az izraeli underground világban. Élőben június 11-én, 20:00-kor találkozhatunk majd vele.


A TLVSound koncertsorozat utolsó fellépője, a Yemen Blues zenekar lesz. Ravid Kahalani, a zenekar alapítója, 10 évig turnézott Idan Raichellel, mielőtt saját bandát alapított volna 2010-ben. A Yemen Blues csodásan ötvözi a jazz, blues, funk,  ladinó és az afrikai törzsi dallamvilágot a tradicionális jemeni dallamokkal és szövegekkel.  A zenekarral június 14-én találkozhatunk este 20:00-kor.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése