2020. október 28., szerda

Kultúrák összekapcsolása zenével - Tania Vinokur (elektromos hegedű - Izrael) és Móser Ádám (tangóharmonika) online koncertje


November 23-án (hétfő) este 6 órától egy nagyon különleges zenei élményben lehet részük az érdeklődőknek. Az izraeli elektromos hegedűművész Tania Vinokur és Móser Ádám tangóharmonikás duettje egy határokat átívelő zenei kooperáció, mely határokat átívelve jött létre ezekben a megpróbáltatásokkal teli időben. A koncert során alkalmunk lesz megismerni Ádám lenyűgöző zeneivilágát, mely ötvözi a francia, az argentin, a balkáni, a klezmer és a tangó ritmusait harmonikán. Tania számai pedig beengednek az izraeli pezsgő zenei világba. A két művész közös játékkal is készül, mely során magyar zsidó zene is megszólal majd. A Live koncert a Phonic Chat magyar startupnak köszönhetően, kiváló minőségben Youtube Premieren lesz látható, melynek a linkje hamarosan a Nagykövetség facebook oldalán létrehozott facebook csoportban lesz elérhető! A koncert további különlegessége a műsor alatti interakció lehetősége lesz a művészekkel az online platformok segítségével.




Tania Vinokur, a virtuóz hegedűs fellépéseivel már bejárta a világot, és mindenhol egyedülálló hangzást hozott létre.  A Moldovában született Tania 5 éves korában kezdte a zenei pályafutását. Izraelbe költözve a fiatal Tania felfedezte a különvöző zenei stílusok izgalmas világát. Izrael egy kulturális olvasztótégely, és az izraeli zenészek azonnal felkarolták és támogatták Taniát.



Tania hipnotizáló előadásaihoz a szefárd, az etnikai, a klasszikus, az elektronikus és a popzenéből merít ihletet. Képzett táncosként, vokalistaként és dobosként Tania először egyedülálló előadásmódjával a mennybe emeli energiáját, majd mint hegedűvirtuóz mutatkozik be karizmatikus, magával ragadó és mágnesként vonzó színházi előadóművészeti technikájával.

Az elmúlt fellépett Európában, Észak- és Latin-Amerikában, Thaiföldön és Kubában is. A közelmúltban a TEDx Jaffa rendezvényen is bemutatkozott, ahol hatalmas ovációt kapott a legeredetibb előadásért, amely egyszerre ötvözi a táncot és a hegedűt.



Móser Ádám harmónika és accordina játéka minden egyes fellépsekor elbűvöli a közönségét. Minimál tangó New Yorktól Odesszáig. Kelet-európai sanzon. Francia, zsidó, argentin, balkáni és cirkuszi zenék keverednek kísérleti, kortárs és szabadzenei elemekkel. Számos formációban is játszik, mint például a Nosnach, ahol Kertész endre csellóssal varázsolják el a nézőket. Nem létező, de mégis ismerős utakra ragadja magával a hallgatóságot és mindeközben egymást is igyekeznek lépten nyomon meglepni. Másik formációja a Szakértők zenekar pedig a színház világából ismert zenészekből alakult együttes, mely szintén számos fellépést adott New Yorktól Tel-Aviv-ig a színházi muzsika repertoárjából.



A zenei produkció megvalósulását a magyar startup  a Phonic Chat segíti, mely lehetőséget nyújt az egymástól távoli országokban lévő zenészeknek is a minőségi zenei produktum létrehozására. ezúton is köszönjük az ő munkájukat és szakmai segítségüket, ennek a kivételes koncertnek a létrejöttéhez!





Tania Vinokur:

https://www.taniav.com/

https://www.facebook.com/tania.vino.5

https://www.instagram.com/taniavinokur/

https://www.taniaviolin.com/


Móser Ádám:

https://www.facebook.com/adammosermusician/

https://soundcloud.com/user-741516700

https://www.facebook.com/nosnach/


 

Phonic Chat:

https://phonicchat.com/about

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése