2022. május 23., hétfő

Diplomaták az emberi jogokért

 A  homofóbia, bifóbia és transzfóbia elleni világnapra közös üzenettel készült 28 ország Budapestre delegált nagykövete.

A külképviseletek közösségi oldalain publikált videó elkészítésében részt vevő országok az Egyenlő Jogok Koalíciójának tagjai. A 2016 óta tartó kormányközi együttműködés célja közösségek és kormányok összekötése az LMBTIQ+ jogok és szabadságjogok megerősítése érdekében.

A diplomaták kiemelik, hogy a világ egyre nagyobb része elkötelezett az LMBTIQ+ emberek védelmét célzó előrelépések mellett, azonban számos országban még mindig megbélyegzés, zaklatás, erőszak és kriminalizálás fenyegeti a közösségeket. A tagállamok magyarországi külképviseletei biztosítják támogatásukról az LMBTIQ+ közösségek tagjait, az egyenlőséghez, a megkülönböztetés nélküli élethez, a véleménynyilvánításhoz és békés gyülekezés szabadságához, továbbá az erőszakmentes élethez való jogukat.


A nemzetközi együttműködés tagjaként Izrael Állam is elkötelezett az LMBTIQ+ közösségek védelmét célzó előrelépések mellett. Yacov Hadas-Handelsman Nagykövet Úr az ENSZ Alapokmányára hívja fel a figyelmet, mely egyértelmű: minden ember szabadon, egyenlő méltósággal és jogokkal születik.

Az összesen 42 tagállamot számláló Egyenlő Jogok Koalíciója egy olyan világért dolgozik, ahol minden nemzet elismeri, támogatja és védi a szexuális kisebbségek emberi jogait. Fontosnak tartja a társadalmi szervezetek érdekérvényesítő tevékenységét és küzd az LMBTIQ+ egyének elleni gyűlöletbeszéd, erőszak és megkülönböztetés ellen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése