2022. május 27., péntek

Sétál a Budapest - Elindult az V. Sétafesztivál

 Vasárnapig várja az érdeklődőket a Budapest szembetűnő és rejtett értékeit bemutató Sétafesztivál, melynek középpontjában idén a divat, az öltözködés és a dizájn áll.

 


A MAZSIKE szervezésében ötödik alkalommal megvalósuló programsorozat csütörtöki megnyitóján - követve a hagyományokat - fát ültettek a résztvevők, idén Szerb Antal emlékére. Izrael Állam magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman virtuális városi sétával tartott rendhagyó tárlatvezetést a Tel-Aviv fehér városa című kiállításra készült óriási légifelvételen.

 


Az évente más-más tematikával, változatos programokkal megrendezett Sétafesztiválhoz több, városi sétára specializálódott idegenvezető cég is csatlakozott, de igazi kuriózumként a 20-25 fős csoportokat sok esetben szakavatott művészetmutatók és múzeumpedagógusok kísérik.

Péntek délután és hétvégén további sétákkal folytatódik a program, mely megtekinthető itt. A részvétel mindegyik alkalmon ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A korai modernista építészet tel-avivi történetét, szemléletét és kiemelkedő épületeit bemutató Tel-Aviv fehér városa című kiállítás a Deák 17 Galériában június 11-ig látogatható. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése