2019. november 28., csütörtök

Illusztráció hete Tel-Avivban

Ha valaki kultúrára vágyik, a hétvégén Izraelben, annak nem kell semmi mást tennie, mint végig sétálnia a Neve Tzedekben és az ahhoz tartozó tengerparti részen, egészen biztosan izgalmas kiállításokkal, művészeti kipakolásokkal fog majd találkozni. Érdemes azért a séta előtt kinyomtatni a résztvevő galériák térképét, ami ezen a linken érhető el. https://www.illustrationweek.co.il/map



Idén immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az Illusztráció Hete Tel-Avivban  november 21–30. között. A rendezvény mintegy 80 kiállítást foglal magában, amelyeken közel 700 izraeli illusztrátor, tervező és művész vesz részt. A művészek munkáikat kulturális és művészeti intézményekben, közösségi galériákban, múzeumokban és különböző szórakozóhelyeken mutatják be a város egész területén. Ebben az évben is a legtöbb rendezvény nyilvános, és ingyenesen látogatható a közönség számára.


Az Abraham Hostel első emeletén kerül kiállításra a CityKat alkotócsoport "Terítéken a Város" Című kiállítása, amit nagyon ajánkunk figyelmetekbe. A CityKat, egy független grafikusokból álló csoport, akik fő irányként, Tel-Aviv városi kultúráját bemutató, grafikus guide-okat csinálnak, de beszerezhetünk tőlük érdekes posztereket és képeslapokat is. A mostani kiállításuk alapanyaga azonban nem a papír, hanem az asztali terítékek, ezen belül is a különböző tányérok. Munkáikkal azt szeretnék bemutatni, hogy miként hozza közel egymáshoz a kulináris kultúra a különböző embereket, városrészeket. 

Kiállítás installáció - CityKat

Lighthouse to Lighthouse - CityKat


Az illusztráció hetén találkozhatunk még Tomer és Asaf Hanuka már jól ismert, igazán izraeli képeivel is. Az alkotók "No Hero" című kiállításuk képein, a megszokott szarkazmussal mutatnak rá arra, hogy a divat vagy a média hatására felvett új szokásaink nem bizos, hogy igazán hőssé tesznek minket.

Asaf Hanuka - No Hero

Az esemény ideje alatt lehetőség nyílik vezetett túrákon való résztvételre is. Ezekre érdemes előre bejelentkezni. A túrák során a TalkingArt sétavezetői próbálnak betekintést adni a résztvevőknek a helyi művészek műhelytitkaiba.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése