2019. április 16., kedd

Tánc összefonódások a mediterrán nap alatt - Emanuel Gat: Sunny

Emanuel Gat: Sunny című darabját mutatta be a Trafó április 12-én és 13-án a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretén belül. A darab mind két este teltházas volt. Nem is csoda, hiszen az élő dj act-re vagy éppen annak hiányában a csendre táncoló nemzetközi tánccsoport idevarázsolta a dél-francia és az izraeli napot Budapestre. A színpadon, a francia naptej reklámok képei, a napért és esőért imádkozó természeti népek - vallási rituálék szent és profán mozdulatai keveredtek Mervin Gaye Sunny című dalának motívumaira.

SUNNY: Photo: Julia Gat
Az előadás egyik érdekessége, hogy Emanuel Gat egyik táncosa, a magyar Juhász Péter, aki a táncolás mellett épp az izreali Idan Sharabival készít közös koreográfiát a Fodor Zoltán Társulat számára. Idan Sharabi május 17-én érkezik Budapestre és kezd meg egy hónapos munkáját az Inversedance társulat táncosaival. Az Izraeli Nagykövetség által támogatott koprodukció premierje a Nemzeti Táncszínházban lesz, június 2-án.

Juhász Péter és Fares Saeb

A Trafóban Fares Saeb nagykövet-helyettes találkozott Emanuel Gattal és Juhász Péterrel a Sunny előadását követően, ahol a két előadás kapcsán beszélgettek az izraeli és a magyar kortárstánc kapcsolódási lehetőségeiről. (Photo credit: Csákvári Zsigmond)

Juhász Péter. Emanuel Gat, Fares Saeb

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése